Character traits | Karaktereigenschappen

De meeste belgen gaan wel eens per week op bezoek bij hun ouders en/of grootouders. Op dat vlak speelt familie een belangrijke rol in het leven van de meeste Belgen. Daarnaast is zelfredzaamheid ook heel belangrijk. Bejaarden worden bijvoorbeeld veel vaker in een tehuis opgenomen wanneer ze niet meer voor zichzelf kunnen zorgen. Dat is ook aanvaard binnen de samenleving en staat niet gelijk aan weinig respect ten opzichte van ouderen.

De zorg voor het gezin is bij velen een prioriteit. Dat wil niet zeggen dat vrouwen én mannen geen carrière kunnen maken. Vrouwen worden niet automatisch huisvrouw wanneer ze een kind hebben gekregen. Na het ouderschapsverlof gaan zowel de moeder als de vader weer aan het werk. Ouders nemen wel vaak hun kind mee naar afspraken, uitjes en gelegenheden. Soms hebben bedrijven een kinderopvang op het werk, wat het combineren van werken en zorg voor de kinderen vergemakkelijkt.

Ouders in een gezin hebben het wel nog steeds voor het zeggen, maar kinderen hebben ook heel vaak inspraak. Er wordt rekening gehouden met meningen en gevoelens van de kinderen.

Uiterlijk is van belang

We komen er graag verzorgd voor, dat is een feit. Je zal zelden iemand in joggingpak over straat zien wandelen. Ook studenten gaan telkens verzorgd en deftig aangekleed naar de les. Ook naar de winkel gaan bijvoorbeeld, doen we met dezelfde deftige kledij.

Voor een avondje op de bank hangen en televisie kijken, halen we ons huispak maar wat graag uit de kast. Traditionele kledij hebben we niet. Op feestdagen, verjaardagsfeestjes en feesten algemeen, wordt er dan wat extra aandacht besteed aan het uiterlijk.

Oo

image_pdfimage_print
Scroll Up