Vacatures en solliciteren

 

Hoe op zoek gaan naar een job in België

Expatica jobs in Belgium

Op Expatica’s Belgian job search https://www.expatica.com/be/jobs/ , vind je een voortdurende up to date gehouden lijst van jobs.

EURES

Als u uit de EU, de EER of Zwitserland komt, kunt u banen zoeken in België via EURES, het Europese portaal voor beroepsmobiliteit. Dit wordt aangevuld door de Europese Commissie en is ontworpen om de vrijheid van verkeer binnen de Europese Economische Ruimte (EER) te bevorderen. Je kunt niet alleen op zoek naar werk, maar ook je CV uploaden en advies inwinnen over de juridische en administratieve aspecten van het werken in België.

Belgische tewerkstellingsdiensten

Elke regio van België heeft een eigen openbaar arbeidsbureau waar u vacatures in België kunt bekijken, uw cv kunt uploaden, cursussen kunt volgen of advies kunt krijgen over uw zoektocht naar werk bij een consultant online of op een lokaal kantoor:

 • Actiris bestrijkt het Brussels Hoofdstedelijk Gewest
 • VDAB dekt Vlaanderen
 • Le Forem bestrijkt het Waalse gewest
 • ADG is voor de Duitse gemeenschap in België
 • ONEM is het nationale kantoor van tewerkstelling.

EU en NATO jobs in België

De Europese Unie heeft meer dan 40.000 mensen in dienst in verschillende instellingen, waarvan vele in Brussel. U moet wel lid zijn van een EU-land en meestal ook vloeiend zijn in ten minste twee of meer talen. Voor informatie over werken voor de EU, huidige vacatures, zowel tijdelijk als tijdelijk, en om online sollicitaties te maken, raadpleegt u het Europees Bureau voor personeelsselectie (EPSO).

U kunt ook EuroBrussels raadplegen voor vacatures in EU-organisaties in Brussel.

De NAVO (de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie) heeft ook veel buitenlanders in dienst, maar je moet uit een NAVO-land komen om je aan te melden.

Bekijk vacatures bij andere internationale agentschappen en niet-gouvernementele organisaties (NGO’s) die in België gevestigd zijn in de pers in uw thuisland of op de websites van het agentschap. U kunt de namen van alle NGO’s in België vinden in de WANGO-directory.

Job websites in België

Academic Jobs EU http://www.academicjobseu.com/ – academische en onderzoeksbanen

BrusselsJobs https://www.brusselsjobs.com/ – zakelijke, financiële, administratieve en IT-banen voor meertalige werknemers in Brussel en daarbuiten

Heidrick & Struggles https://www.heidrick.com/ – uitvoerend zoekbedrijf

Jobat https://www.jobat.be/nl/

Jobs in Brussels http://www.jobsinbrussels.com/ – en de rest van België, gericht op Engelssprekenden, met banen in het bedrijfsleven, juridische zaken, IT, financiën, boekhouding, HR en internationale consultancy

Learn4good https://www.learn4good.com/jobs/language/english/list/country/belgium/

LinkedIn Belgium https://www.linkedin.com/jobs/jobs-in-belgium

Michael Page Belgium https://www.michaelpage.be/

Monster https://www.monster.be/en/

OnlySalesJob https://be.onlysalesjob.com/en/onlysalesjob-datanewsjobs-sales-and-it-jobs-in-belgium

Randstad https://www.randstad.be/en – gespecialiseerd in projectmatige of freelance tijdelijke functies.

StepStone https://www.stepstone.be/en/

Vacature https://myprivacy.persgroep.net/?siteKey=68OyW4YGDW4pLeTo&callbackUrl=https%3a%2f%2fwww.vacature.com%2fprivacywall%3fredirectUri%3d%252f

Xpatjobs https://belgium.expatjobs.eu/

Banen in België voor Engelssprekenden

Tewerkstellingsagentschappen in België

Meld u aan met zoveel mogelijk wervingsbureaus. Ze hebben de neiging zich te specialiseren in verschillende sectoren. Zoek ze op in de Belgische Gouden Gids (in het Engels). Ze moeten erkend worden door de handelsfederatie Federgon. Je vindt ook de meeste van de gebruikelijke Europese en internationale uitzendbureaus – zoals Adecco, Hudson en Manpower Belgium – in Brussel en andere grote steden.

Belgische jobs in kranten en tijdschriften

In de weekend editie van de kranten vind je advertenties>

 • in Nederlands– De Morgen, De Standaard, Het Nieuwsblad, De Tijd, Het Laatste Nieuws.
 • in Frans– La Dernière Heure, Le Soir, La Libre Belgique, La Meuse, L’Echo.
 • in Duits – Grenzecho.

Deze advertenties vind je ook op de website van de kranten.

Zet zelf de eerste stap – spontane sollicitatie

Spontaan solliciteren is in België een goede manier om werk te vinden. Zoek adressen op van bedrijven en instellingen en schrijf een aantrekkelijke motivatiebrief en een goed CV. Je vindt adressen via

 • internet
 • Kompass and Europages
 • de kamer van Koophandel
 • Voka, die meer dan 18,000 bedrijven vertegenwoordigt in Vlaanderen.

Bekijk ook international bedrijven met een vestiging in België

Training, stage en vrijwilligerswerk in België

De EU biedt stages aan voor universitair afgestudeerden via het Stagebureau van de Europese Commissie (Bureau de Stages), anders kunnen stages of zomerstages worden georganiseerd door AIESEC (voor studenten en pas afgestudeerden) of IAESTE (voor studenten in de wetenschap, techniek en toegepaste kunst). Interships is ook te vinden op Europlacement en Intern Abroad.

Voor mensen tussen 17 en 30 jaar worden vrijwilligersprogramma’s georganiseerd door het Europees vrijwilligerswerk (EVS), waar je tot 12 maanden in het buitenland werkt in ruil voor bestuur, eten, verzekering en een kleine vergoeding. Concordia is nog een organisatie voor vrijwilligersmogelijkheden.

image_pdfimage_print
Scroll Up