Communication between sex | Comunicarea între sexe

Bărbatul era pilonul economic central, el era cel care avea o slujbă, care câştiga bani şi întreţinea familia, dar societatea a evoluat între timp, canoanele s-au schimbat şi ele, astăzi femeile sunt preşedinţi de state, sunt lideri de opinie, scriitoare, oameni de ştiinţă, creatoare de modă, conduc corporaţii cu mii de oameni, sunt la fel de educate sau chiar mai educate decât bărbaţii, câştigă la fel de mult cât aceştia, nu există job pe care un bărbat să îl deţină şi unei femei să nu i se îngăduie să participe. Inclusiv în armată, femeile pot ocupa poziţii importante în ierarhia militară.

Cel mai important obstacol în calea parității de gen este o cultură masculină înrădăcinată, arată un raport ManpowerGroup.

Raportul, intitulat „7 pași către o incluziune conștientă”, este bazat pe o cercetare calitativă printre 222 de lideri din 25 de țări, atât emergenți, cât și confirmați, de ambele sexe, reprezentând companii globale cu peste 500.000 de angajați. Potrivit raportului, 3 din 5 lideri chestionați (59%) consideră că cel mai important factor pentru ca femeile să ocupe o poziție paritară în leadershipul companiilor este o cultură neutră din punct de vedere al genului.[1]

Specialiştii de la ELITE Business Women afirmă că femeile din România au făcut pași foarte importanți, în ultimul deceniu, pentru a stinge decalajul între sexe, iar româncele au nevoie de mai multă încredere în puterile proprii pentru a închide prăpastia socială mult mai devreme decât preconizează studiul internațional.

“La ora actuală, femeile din România au reuşit să egaleze sau chiar să îi depăşească pe bărbaţi la capitole importante, precum realizările educaţionale sau chiar performanţele manageriale în mediul de afaceri, însă singurele capitole în care acestea pornesc cu un oarecare handicap sunt strâns legate de reprezentarea politică – în Legislativ, în Guvern sau chiar la nivel de Președinție”, explică Bianca Tudor, preşedintele ELITE Business Women.[2]

Conferinţa “Noi am reuşit, 1 an de antreprenoriat autentic românesc” aduce împreună femeile antreprenor și creează o comunitate de business performantă și profitabilă și se adresează femeilor antreprenor, sau celor care își doresc să devină antrepreprenoare, dar și femeilor de carieră și bărbaților antreprenor.

Conferinţa “Ele au reuşit” a mai fost organizată în alte 5 oraşe – Bucureşti, Constanţa, Cluj-Napoca, Rm. Vâlcea, Braşov, eveniment la care au participat peste 1000 de persoane şi a fost susţinut de peste 100 de parteneri şi de 54 de speakeri.

Fig. 21 – Conferința ”Ele au reușit” din București

[1]http://www.managerexpress.ro/idei-resurse/context-work/principalul-obstacol-calea-prezentei-femeilor-leadership.html

[2] http://www.managerexpress.ro/idei-resurse/context-work/studiu-romania-locul-77-intr-un-top-al-inegalitatii-intre-sexe.html

image_pdfimage_print
Scroll Up