Clothing (according to seasons, special occasions) | Kledij (seizoensgebonden, special gelegenheden…)

Pas je kledij aan de omstandigheden aan, formeel voor officiële gelegenheden, informeel maar netjes en behoorlijk voor informele gelegenheden.

Er zijn geen algemene kledingvoorschriften, maar die kunnen er wel zijn wanneer je een bepaalde job uitoefent. Denk aan politie, brandweer, ziekenhuizen, maar ook soms in de horeca. Informeer je goed op voorhand. Zoals hierboven ook al vermeld, worden joggings en huispakken vooral thuis gedragen. Wanneer je naar buiten gaat, is aangepaste kledij wel een must. Ook het weer kan heel wisselvallig zijn. Daar houd je ook best rekening mee wanneer je een outfit kiest.

Zowel mannen als vrouwen dragen broeken. Hijabs  zijn toegestaan, afhankelijk van de werkgever. Ze zijn niet toegestaan in openbare functies zoals loketbediende bij de gemeente. Boerka’s zijn niet toegestaan. Het dragen van een nikab kan een geldboete van 15 tot 25 euro opleveren en/of een gevangenisstraf van 1 tot 7 dagen. Behalve de wetten die hierboven aangegeven zijn, is de veruiterlijking van een levensbeschouwing niet strafbaar of verboden. Wees je er wel bewust van dat niet iedereen even tolerant of vrijdenkend is. Informeer je goed op voorhand of het al dan niet ok is.

Algemene bronnen

https://www.asyluminfo.be/en/
https://www.fedasil.be/en
http://www.vluchtelingenwerk.be
https://www.expatica.com

image_pdfimage_print
Scroll Up