Emergency numbers | Numere de telefon în caz de urgență

Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă
www.112.ro

112 SALVEAZÃ VIAŢA, PROTEJEAZÃ CETÃŢEANUL ŞI PROPRIETATEA

Apelarea numărului 112 reprezintă o cale rapidă de a comunica cu dispeceratele de urgenţă (Poliţie, Pompieri, Ambulanţă) în timpul unei situaţii de urgenţă.

Sistemul 112 funcţionează la nivelul întregii ţări, în toate reţelele de telefonie, fixe sau mobile.

 112 – RESPECT ŞI PREOCUPARE FAŢĂ DE PROBLEMELE CETĂŢEANULUI!

Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă este constituit în scopul furnizării către cetăţeni a Serviciului de urgenţă 112 şi asigură preluarea apelurilor de urgenţă de la cetăţeni şi, după caz, transmiterea acestora către agenţiile specializate de intervenţie, sau al prelucrării lor şi alertării directe a echipajelor de intervenţie în vederea asigurării unei reacţii imediate, uniforme şi unitare pentru soluţionarea urgenţelor. Pentru furnizarea Serviciului de urgenţă 112, SNUAU este compus din centrele unice pentru apeluri de urgenţă, dispeceratele de urgenţă şi dispeceratele integrate de urgenţă, organizate la nivel de reşedinţă de judeţ, la nivelul municipiului Bucureşti şi la nivelul municipiilor şi oraşelor sau acolo unde este necesar.

Centrele unice pentru apeluri de urgenţă sunt operate de administratorul SNUAU, Dispeceratele de urgenţă sunt operate de agenţiile specializate de intervenţie iar Dispeceratele integrate de urgenţă sunt operate de administratorul SNUAU şi de agenţiile specializate de intervenţie.

Sistemul asigură cooperarea între agenţiile specializate de intervenţie ale Poliţiei, Pompierilor, Ambulanţei, SMURD şi Jandarmeriei care au obligaţia de a asigura intervenţia la urgenţe.

Personalul Centrelor de preluare a apelurilor de urgenţă 112 este compus din personal specializat care răspunde la apelurile de urgenţă 24 din 24 de ore. Ei sunt instruiţi pentru a asista apelanţii în cazuri de urgenţă şi a-i ajuta în cel mai scurt timp posibil.

Numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 se apelează atunci când este necesară intervenţia agenţiilor specializate de intervenţie, pentru asigurarea asistenţei imediate în situaţii în care este periclitată viaţa, integritatea ori sănătatea cetăţeanului, ordinea publică, proprietatea publică sau privată ori mediul.

CE ADUCE NOU SISTEMUL 112 ?

– UNICITATE
– RAPIDITATE
– EFICIENŢĂ
– ACCES FACIL
– UNIVERSALITATE (MULTILINGVISM)
– CONFIDENŢIALITATE
– COOPERARE ÎNTRE AGENŢIILE DE URGENŢĂ
– COOPERARE INTERJUDEŢEANĂ A AGENŢIILOR DE URGENŢĂ

În baza legii, confidenţialitatea este o obligaţie a Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă (SNUAU) şi a personalului său.

Utilizarea resurselor materiale şi umane la intervenţia de urgenţă este mult mai eficientă şi reprezintă un instrument util al actului managerial în rezolvarea situaţiilor de urgenţă. În acest fel, cele mai apropiate echipe de intervenţie vor sosi la faţa locului, economisind minute importante în salvarea unei vieţi omeneşti.

112 este număr unic european de urgenţă, benefic pentru turişti şi oameni de afaceri străini aflaţi pe teritoriul României.

112  este singura cale de comunicare ce poate activa simultan toate agenţiile responsabile în intervenţia la urgenţe.

Există toate premisele ca prin utilizarea eficientă a resurselor materiale şi umane implicate în rezolvarea urgenţelor să se micşoreze considerabil, timpul de intervenţie. Acest lucru este posibil şi datorită unicităţii numărului şi prin transferul simultan al datelor către agenţiile de urgenţă.

Determinarea automată a numărului şi locaţiei urgenţelor permite identificarea apelurilor false şi/sau injurioase.

Apelul la 112 este universal şi gratuit.

Numărul de urgenţă 112 este gratuit şi poate fi apelat din orice reţea de telefonie fixă sau mobilă.

Abonaţii care apelează 112 nu plătesc sume suplimentare la factura telefonică.

Un operator de la Centrul de preluare a apelurilor de urgenţă 112 va adresa anumite întrebări apelantului cu privire la natura urgenţei pentru care solicită ajutor şi va transfera apelul către agenţiile serviciilor specializate de intervenţie responsabile să intervină la tipul de incident semnalat.

Dacă apelaţi Serviciul de urgenţă 112 trebuie să anunţaţi:

– Ce urgenţă aveţi;
– Unde este urgenţa;
– Unde vă aflaţi;
– De la ce număr de telefon sunaţi;
– Cum vă numiţi.

După furnizarea acestor date trebuie să rămâneţi la telefon pentru a fi puşi în legătură cu agenţia de urgenţă de care aveţi nevoie şi pentru a primi eventuale recomandări.

Dacă legătura cu numărul 112 se întrerupe, trebuie să sunaţi din nou. Rămâneţi calmi şi răspundeţi la toate întrebările; nu închideţi până când nu vi se cere acest fapt.

Sunaţi la 112 doar dacă aveţi o urgenţă!

Serviciul de urgenţă 112 funcţionează permanent, 24 din 24 de ore, 7 zile pe săptămână.

ALTE TELEFOANE UTILE

Brigada poliţie rutieră – 9544
Protecţia consumatorului – 0800.080.999
Telefonul copilului – 116 111
Asistenţă socială – 021.314.23.15
Informaţii diverse – 1951

image_pdfimage_print
Scroll Up