Clothing | Облекло (според сезоните, във връзка със специални случаи)

Стилът на обличане в България е подобен на останалите европейски държави. В ежедневието си българинът не спазва и не следва конкретни правила или стил на обличане. Всеки залага на собственото си усещане и разбиране за стил, култура и представителност чрез своя външен вид. Когато обаче става дума за официално събитие или бизнес среща се следва определен етикет в облеклото. При мъжете се залага на костюм и риза в неутрални цветове, както и тъмни добре почистени обувки. Консервативното, но стилно облекло се предпочита. Жените залагат на рокли, костюми и поли, които не са нито прекалено широки, нито прекалено тесни, нито прекалено къси. Носенето на разкриващо и провокативно облекло на събития с официален или бизнес характер е неприемливо. Независимо дали залага на строгия дрес код или на индивидуалния си ежедневен стил българинът държи на чистия и спретнат вид.

Пример за продукцията на съвременна българска модна къща, източник

Зимата в България може да бъде доста студена – с температури достигащи от 0 до -10 градуса по Целзий. Трябва да сте подготвени с дебели дрехи от ноември до февруари.

Зимата в София: Източник

Лятото е горещо и трябва да си предвидите леки и по-възможност светли дрехи. Пролетта и есента са преходни сезони с вариращи температури, с големи амплитуди – от 0 до 20 и дори повече. Така че бъдете подготвени с връхна дреха (яке например) и чадър.

 

Използвани източници

Дрескод на работното място

Бизнес културата в България

image_pdfimage_print
Scroll Up