Buddies, cultural mediators | Mediatori culturali, colegi/persoane special desemnate de organizații, școli

Consiliul Național din România pentru refugiați
www.cnrr.ro

Fundatia Consiliul National Roman pentru Refugiati (CNRR) este o organizatie non-guvernamentala infiintata in anul 1998 cu statut de utilitate publica din anul 2003.
Misiunea CNRR este de a promova si apara prin toate mijloacele legale drepturile omului in general si drepturile migrantilor, refugiatilor si ale solicitantilor de azil in special.
CNRR ofera servicii de asistenta sociala si consultanta juridica in cadrul departamentelor sale specializate.

Organizația Internațională pentru Migrație (IOM)
http://www.oim.ro/migratie/en/index.php

La început OIM s-a numit Comitetul Interguvernamental Provizoriu pentru Relocarea Migranţilor din Europa (PICMME) şi a fost înfiinţat în anul 1951 pentru a putea gestiona haosul lăsat în urmă de Cel De-al Doilea Război Mondial. Mandatată de guvernele Europei să identifice ţările pentru relocarea a aproximativ 11 milioane de persoane dezrădăcinate în timpul războiului, organizaţia s-a ocupat de transportul a aproape un million de migranţi în anii ’50. În 1952, numele s-a schimbat în Comitetul Interguvernamental pentru Migraţia Europeană, iar în 1980 în Comitetul Interguvernamental pentru Migraţie. Denumirea actuală, Organizaţia Internaţională pentru Migraţie, a fost adoptată în 1989 pentru a reflecta tranziţia organizaţiei de-a lungul a jumătate de secol de la o agenţie specializată în probleme de logistică către o agenţie specializată în probleme de migraţie.

OIM şi-a deschis biroul din România în 1992 pentru a răspunde nevoilor de informare și consiliere legate de emigrare. De-a lungul anilor, OIM România a desfășurat programe de cooperare națională și internațională în diferite domenii, cum ar fi: lupta împotriva traficului de ființe umane, facilitarea migrației, asistența pentru refugiați, repatrierea voluntară și reintegrarea în țara de origine, integrarea migranților cu ședere legală în România, sănătatea migranților sau sprijin consular.

Asistență Juridică pentru Imigranți și refugiați prin AIDROM

http://www.aidrom.ro/proiecte/asistenta-juridica-specializata-pentru-solicitantii-de-azil-din-romania/

AIDRom, Ecumenical Association of Churches in Romania, is implementing a project of legal counseling entitled “Legal Advice for asylum seekers in Romania “.

Asociaţia Ecumenică a Bisericilor din Romania, AIDRom, implementează un proiect de servicii juridice intitulat „Asistenţă juridică specializată pentru solicitanţii de azil din România”.  Proiectul este implementat în parteneriat cu Consiliul Naţional Roman pentru Refugiaţi şi este finanţat de către Inspectoratul General pentru Imigrări.

Principalele activități ale proiectului sunt:

  1. Consilierea și asistența legală a azilanților , a refugiaților și a beneficiarilor de protecție internațională care sunt în aceste situații;
  2. Formare în domeniul juridic/ al legalității și interpretării pentru procesul de integrare al azilanților

ARCA

http://www.arca.org.ro/

Misiunea ARCA  –  Forumul Român pentru refugiați și Migranți pentru a sprijini potențialul fiecărei persoane care se refugiază, migrează sau se repatriază în România și de a facilita integrarea acestora în societatea românească.

image_pdfimage_print
Scroll Up