Info centres for migrants, NGO, Governmental organizations | Centre deinformare pentru imigranți, ONG-uri, organizații guvernamentale

ORGANIZAȚII OFICIALE (AMBASADE, CONSULATE)

Ministerul Afacerilor Externe
http://www.mae.ro/

Mandatul Ministerului Afacerilor Externe este de a asigura realizarea politicii externe a statului român în concordanţă cu interesele naţionale şi cu statutul României de membru în structurile europene şi euroatlantice.

Conform actelor normative în vigoare, Ministerul Afacerilor Externe, denumit în continuare MAE, asigură realizarea politicii externe a statului român, inclusiv participarea la procesul de integrare europeană şi euroatlantică a României, şi colaborează la elaborarea, fundamentarea şi realizarea politicii economice a României, în conformitate cu reglementările legale în vigoare şi cu Programul de guvernare.

Politia de Frontiera
http://www.politiadefrontiera.ro  (RO and EN)

Politia de Frontiera Romana face parte din Ministerul Afacerilor Interne si este institutia specializata a statului care exercita atributiile ce ii revin cu privire la supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat, prevenirea si combaterea migratiei ilegale si a faptelor specifice criminalitatii transfrontaliere savarsite in zona de competenta, respectarea regimului juridic al frontierei de stat, pasapoartelor si strainilor, asigurarea intereselor statului roman pe Dunarea interioara, inclusiv bratul Macin si canalul Sulina situate in afara zonei de frontiera, in zona contigua si in zona economica exclusiva, respectarea ordinii si linistii publice in zona de competenta, in conditiile legii (articolul 1 din Ordonanta de Urgenta nr. 104 din 27 iunie 2001 privind organizarea si functionarea Politiei de Frontiera Romane).

Structura Poliției de Frontieră Române

Puncte de intrare în România
https://www.politiadefrontiera.ro/en/main/pg-border-crossing-points-88.html

Misiuni diplomatice ale României.

Ambasade. Oficii consulare. Misiuni Permanente.

http://www.mae.ro/index.php?unde=doc&id=27&idlnk=5&cat=6

Pentru facilitarea procesului de obținere a vizelor, Ministerul Afacerilor Externe a operaţionalizat portalul electronic eViza, disponbil 24/7 la adresa http://evisa.mae.ro/, care urmăreşte scurtarea timpului de asteptare în fata ghişeului şi eficientizarea procesului de preluare a cererilor de vize.

Ministerul Afacerilor Externe – Centrul Naţional de Vize nu percepe taxă în vederea înregistrării scrisorilor de garanţie formulate pentru facilitarea obţinerii vizelor române de scurtă şedere în scop de afaceri, în conformitate cu dispoziţiile Art. 40 alin (2) lit. f) şi i) din OUG nr. 194/2002 republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Pentru a depune o solicitare de viză online, sau pentru a consulta informaţii referitoare la regimul de vize, click AICI .

Misiuni diplomatice în România
http://www.mae.ro/index.php?unde=doc&id=28&idlnk=5&cat=6

Inspectoratul General pentru Imigrări
http://igi.mai.gov.ro/ro/content/informatii-generale

Inspectoratul General pentru Imigrări este organizat și functionează că structură de specialitate a administrației publice centrale, instituție publică cu personalitate juridică, în subordinea Ministerului Administrației și Internelor în bază Legii nr.118/2012 privind aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.18/2012 pentru modificarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.30/2007 privind organizarea și funcționarea Ministerului Administrației și Internelor, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.461 din 9 iulie 2012.

Înființat prin reorganizarea Oficiului Român pentru Imigrări, Inspectoratul General pentru Imigrări își exercită atribuțiile ce îi sunt date prin lege pentru implementarea politicilor României în domeniile migrației, azilului și integrării străinilor, precum și a legislației relevante în aceste domenii.

image_pdfimage_print
Scroll Up